Tel: +385 (0)35 384 015 | Mail: opcina-nova-kapela@sb.t-com.hrinfo@novakapela.hrOpćina financira kupnju radnih bilježnica svim učenicima Osnovne škole za novu školsku godinu

18-07-2019

Općina financira kupnju radnih bilježnica svim učenicima Osnovne škole za novu školsku godinu

Na sjednici općinskog vijeća Općine Nova Kapela, održanoj 18.07., općinski vijećnici su jednoglasno usvojili predloženi rebalans proračuna za 2019. godinu. 

S obzirom da je dio prijedloga rebalansa bila i nova stavka nabavke radnih bilježnica za sve učenike Osnovne škole, time je donijeta odluka o financiranju njihove kupnje od strane Općine. 

Prema dostavljenom broju učenika od Osnovne škole i ponudi izdavača, procjena troška kupnje radnih bilježnica je cca. 80.000,00 kn. 

Ovom odlukom će Općina pomoći roditeljima da financijski znatno lakše uđu u novu školsku godinu, uz već prije donijetu odluku Vlade o kupnji udžbenika. 

Time se nastavlja kontinuitet ulaganja u obrazovanje u našoj općini, od izgradnje infrastrukture do sufinanciranja i financiranja raznih aktivnosti i potreba naših vrtićaraca, školaraca i studenata. 

To je i najbolja pozivnica mladim obiteljima i roditeljima s djecom da ostanu živjeti u našoj općini, a ujedno i novim obiteljima da dođu i omoguće kvalitetan život sebi i svojoj djeci te uvjete obrazovanja uz kontinuiranu podršku Općine kakvi postoje i u većim urbanim sredinama. ZATVORI