Tel: +385 (0)35 384 015 | Mail: opcina-nova-kapela@sb.t-com.hrinfo@novakapela.hrOdržan sastanak Općinskog načelnika Ivana Šmita i biskupa Antun Škvorčević

12-07-2013

Održan sastanak Općinskog načelnika Ivana Šmita  i biskupa Antun Škvorčević

U Biskupskom domu u Požegi biskup Antun Škvorčević primio je jučer 11. srpnja 2013. našeg načelnika Ivana Šmita.

Razlog sastanka  bilo je  stanju u novokapelačke dislocirane jedinice Doma Sv.Vinko za starije i nemoćne osobe iz Slavonskog Broda, za koju je Ministarstvo socijale politike i mladih ovih dana izdalo rješenje da se iseli zbog uvjeta koji ne odgovaraju hrvatskim  propisima. 

Biskup je izrazio suosjećanje sa starijim osobama koje ne žele biti iseljene iz spomenutog Doma u Novoj Kapeli. Po ugovoru između Župe Nova Kapela i nekadašnjeg Ministarstva socijalne skrbi Župa je dala zemljište a Ministarstvo se obvezalo izgraditi zgradu i opremiti je prema zakonskim standardima. Budući da to nije učinjeno, stanari Doma moraju biti premješteni. Biskup i načelnik složili su se u uvjerenju da će Ministarstvo, odnosno Brodsko-posavska županija koja je vlasnik i osnivač Doma  konačno urediti spomenuto zdanje te da će Dom moći uskoro nastaviti svoje rad u skladu s ugovorom. 


ZATVORI