Tel: +385 (0)35 384 015 | Mail: opcina-nova-kapela@sb.t-com.hrinfo@novakapela.hrPotpredsjednica Vlade RH i ministrica Milanka Opačić potvrdila svoj dolazaka u Općinu Nova Kapela

18-07-2013

Potpredsjednica Vlade RH i ministrica Milanka Opačić potvrdila svoj dolazaka u Općinu Nova Kapela

Općinski načelnik Ivan Šmit nije  htio,  niti mogao skrštenih ruku promatrati agoniju Doma za starije i nemoćne osobe Slavonski Brod, dislocirane jedinice  Nova Kapela   i mirno čekati  što  će se  na kraju dogoditi s njime i s njegovim štićenicama. Unatoč činjenici da  taj isti Dom nije niti pod  njegovom ingurencijom niti u vlasništvu Općine Nova Kapela.

Od početka mandata iza njega su brojni obavljeni radni sastanci sa predstavnicima Brodsko-posavske županije te prošlotjedni  s samim  biskupom mon.dr. Antuna Škvorčevića u Požegi  te ovotjedni  radni sastanak u Ministarstvu socijalne politike i mladih  sa samom potpredsjednicom Vlade RH i ministricom Milankom Opačić, s kojom je  naš načelnik imao iznimno ugodan razgovor. Na načelnikovu inicijativu „kupljeno“ je prijeko potrebno vrijeme kojim je za sada  zaustavljeno iseljavanje baki – koje niti  ne žele biti iseljene iz njihovog drugog doma .

Uz ugodan razgovor i inicijativu načelnik potpredsjednica Vlade RH i ministrica Milanka Opačić potvrdila je svoj dolazaka u Općinu Nova Kapela u  utorak 23. srpnja 2013.godine na radni sastanak sa  predstavnicima biskupije,  Brodsko-posavske županije i Općine Nova Kapele.

Iako smo svjesni da Doma za starije i  nemoćne nije u našoj nadležnosti, sretni smo što smo uspjeli organizirati ovaj radni sastanak  u našoj općini te se nadamo da će isti doprinijeti  rješenju goruće problematike Doma i što je najvažnije njegovih štićenica.ZATVORI